Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Snijpunten

hallo,
ik heb 3 vragen waar ik niet uit kan komen

f(x)= 3x2-7x+1
a)Voor welke x is de y-waarde 27?
b)de grafiek van f(x) snijdt de lijn y=-4x+1.
Bereken de coördinaten van de snijpunten.
c)de grafiek van f wordt met 2 vermenigvuldigd en daarna 5 omlaag geschoven. Geef het nieuwe functievoorschrift.

ik hoop op een snelle oplossing alvast bedankt.

kevin
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 10 juni 2009

Antwoord

Hoop doet leven...

a) los op 3x2-7x+1=27
b) los op 3x2-7x+1=-4x+1 daarna de bijbehorende y-coördinaten uitrekenen
c) g(x)=2(3x2-7x+1)-5 uitschrijven

Tot zover de hints...
Hopelijk lukt het daar mee...

WvR
woensdag 10 juni 2009

©2001-2024 WisFaq