Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Onderlinge ligging van twee rechten

Ik had u al reeds een viertal vragen gesteld. U hebt me veel geholpen voor 3 onder hun maar voor de vierde geraak ik er nog altijd niet uit .

van een rechthoek ABCD zijn gegeven de punten A (2,6) en B (2,5) terwijl het hoekpunt C op de rechte 3x-4y=2 ligt. Bepaal de coordinaat van D

Danku vriendelijk

vincen
2de graad ASO - zondag 7 juni 2009

Antwoord

Je snijdt de lijn y = 5 (zo hoog ligt immers punt B) met de lijn 3x-4y = 2.
Vervang dus in deze vergelijking y door 5 en de x rolt eruit.
Omdat D recht boven C ligt en evenhoog als A, heb je nu toch de coördinaten te pakken?
Maak er even een tekeningetje bij en je ziet het!

MBL

MBL
zondag 7 juni 2009

©2001-2025 WisFaq