\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 59462 Re: Cyclometrische integraal Beste Tom, ik zou als uitkomst door jouw advies de volgende uitdrukking verkrijgen: -1/sinhx + x + C wat heb ik dus gedaan: ---------------------- ¡ò (cosh2x/sinh2x)coshxdx = ¡ò [(1+sinh2x)/sinh2x]coshxdx Stel t = sinhx = dt = coshdx = ¡ò (1+t2)/t2dt = ¡ò 1/t2dt + ¡òdt = ¡ò t-2dt + ¡òdt = -1/t + x +c = -1/sinhx + x + c klopt dit? want volgens de online integrator krijg je een andere uitdrukking die op het eerste zicht niet evenwaardig is... The Lo 3de graad ASO - vrijdag 29 mei 2009 Antwoord Beste Londonist, In je voorlaatste regel schrijf je -1/t+x terwijl die tweede integraal ook in t staat; dat wordt dus -1/t+t en dus -1/sinh(x)+sinh(x). mvg, Tom td zaterdag 30 mei 2009 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste Tom, ik zou als uitkomst door jouw advies de volgende uitdrukking verkrijgen: -1/sinhx + x + C wat heb ik dus gedaan: ---------------------- ¡ò (cosh2x/sinh2x)coshxdx = ¡ò [(1+sinh2x)/sinh2x]coshxdx Stel t = sinhx = dt = coshdx = ¡ò (1+t2)/t2dt = ¡ò 1/t2dt + ¡òdt = ¡ò t-2dt + ¡òdt = -1/t + x +c = -1/sinhx + x + c klopt dit? want volgens de online integrator krijg je een andere uitdrukking die op het eerste zicht niet evenwaardig is... The Lo 3de graad ASO - vrijdag 29 mei 2009
The Lo 3de graad ASO - vrijdag 29 mei 2009
Beste Londonist, In je voorlaatste regel schrijf je -1/t+x terwijl die tweede integraal ook in t staat; dat wordt dus -1/t+t en dus -1/sinh(x)+sinh(x). mvg, Tom td zaterdag 30 mei 2009
td zaterdag 30 mei 2009
©2001-2024 WisFaq