Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Rode en witte ballen in een vaas

Een vaas bevat 19 rode en 7 witte ballen. Men trekt 1 na 1 3 ballen uit de vaas. Wat is de kans dat men precies 3 witte ballen heeft getrokken?
resp. met teruglegging -------- zonder teruglegging
ik snap niet goed wat ik moet doen met en zonder teruglegging

Mortie
Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 13 december 2002

Antwoord

Bij 'met terugleggen' verandert de kans op een witte bal niet, dus:
P(3 wit)=6/27·6/27·6/27=...

Bij 'zonder terugleggen' verandert de kans op een witte bal wel, dus:
P(3 wit)=6/27·5/26·4/25=...

WvR
vrijdag 13 december 2002

©2001-2024 WisFaq