\require{AMSmath} Raaklijnen We moeten de volgende oef maken.Toon aan dat de raaklijnen aan de kromme 2x3+3y2=5 en y2=x3 in het punt (1,1) loodrecht op elkaar staan.y=Ö((5-2x3)/3) en 2de functie y = Öx3Bereken van beide afgeleide:Dy = -Ö3x2/Ö(5-2x3)Dy = 3Öx/2Afgeleide in 1 berekenen en krijg voor de 1ste -1 en de tweede 3/2 Hun product is niet -1 dus volgens mij niet loodrecht? Vannes 3de graad ASO - donderdag 14 mei 2009 Antwoord Je hebt gelijk, deze zijn niet loodrecht. Overigens zijn hier handiger methodes voor, bijvoorbeeld met behulp van gradienten. groet, Anneke vrijdag 15 mei 2009 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
We moeten de volgende oef maken.Toon aan dat de raaklijnen aan de kromme 2x3+3y2=5 en y2=x3 in het punt (1,1) loodrecht op elkaar staan.y=Ö((5-2x3)/3) en 2de functie y = Öx3Bereken van beide afgeleide:Dy = -Ö3x2/Ö(5-2x3)Dy = 3Öx/2Afgeleide in 1 berekenen en krijg voor de 1ste -1 en de tweede 3/2 Hun product is niet -1 dus volgens mij niet loodrecht? Vannes 3de graad ASO - donderdag 14 mei 2009
Vannes 3de graad ASO - donderdag 14 mei 2009
Je hebt gelijk, deze zijn niet loodrecht. Overigens zijn hier handiger methodes voor, bijvoorbeeld met behulp van gradienten. groet, Anneke vrijdag 15 mei 2009
Anneke vrijdag 15 mei 2009
©2001-2024 WisFaq