To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Constante bepalen

Hallo, wederom heb ik een vraagje,

We betrekken een ellips E op het assenstelsel van de symmetrieassen. We noemen p de top op de positieve X-as en q de top op de positieve Y-as. Bewijs dat voor een veranderlijk punt d element van E de som van de kwadraten van de oppervlakten van de driehoeken odp en odq constant is.

Men zgn oplossing is dan:
E:x2/6+y2/3=1 met punt d (2,1)
oppervlakten: B·H/2
Als ik ze kwadrateer en de som maak kom ik uit op 9/2,
of zoiets als b2x2+a2y2=4k met k=constante of 9/2, kan ik dan stellen dat k=(b2x2+a2y2)/4 is of is men redenering ernaast en moet ik me bij een constante iets anders voorstellen?

gerrie
3de graad ASO - maandag 27 april 2009

Antwoord

Gerrie,
Neem D=(p,q) op de ellips x2/a2+y2/b2=1.De sm van de gekwadrateerde oppervlaktes is dan 1/4b2p2+1/4a2q2=1/4a2b2(p2/a2+q2/b2)=1/4a2b2.

kn
maandag 27 april 2009

©2001-2025 WisFaq