Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 58966 

Re: Re: Re: Re: Keerpunten

Hoi, ik snap het nog steeds niet helemaal. Ik heb ook een andere manier van vergelijking oplossen gekregen, dus misschien zou je het aan de hand van die manier verder kunnen uitleggen.

Wat ik tot nu toe heb uitgewerkt:
Domein [0;2$\pi$]
dx/dt = -4sint
0 bij t = 0, t = $\pi$,

dy/dt = 6cos(3t-3a)
0 bij t = 1/2$\pi$, t = -1/2$\pi$

begin bij t = 0

3·0-3a = 1/2$\pi$ + k · 2$\pi$ of 3·0-3a = -1/2$\pi$ + k·2$\pi$
zou je het vanaf hier verder kunnen uitleggen?

daarna kan ik t = $\pi$ als het goed is zelf doen

Bedankt!

Céline
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 14 april 2009

Antwoord

Kies in 3·0-3a=-1/2$\pi$+k·2$\pi$ k gelijk aan 0 en je vindt -3a=-1/2$\pi$
Vanaf dat punt ben je weer waar ik ook was.

hk
dinsdag 14 april 2009

 Re: Re: Re: Re: Re: Keerpunten 

©2001-2025 WisFaq