\require{AMSmath} Partiële integratie Ik geraak maar niet wijs uit volgende Partiële integratieòbgsinxdx= xbgsinx+ 1/2ò1/Ö(1-x2).d(1-x2)d=afgeleide vanwaar komt die 1/2 en 1-x2? G. Student Hoger Onderwijs België - donderdag 9 april 2009 Antwoord Beste G,Het gaat misschien wat snel, gewoon toepassen van PI geeft:x.Bgsin(x) - ò x d(Bgsin(x))Nu geldt d(Bgsin(x)) = 1/Ö(1-x2) dx, dus die integraal wordt:ò x d(Bgsin(x)) = ò x/Ö(1-x2) dx = 1/2 ò 2x/Ö(1-x2) dx Nu is 2xdx te schrijven van d(x2) = -d(1-x2), dus:1/2 ò 2x/Ö(1-x2) dx = -1/2 ò 1/Ö(1-x2) d(1-x2)mvg,Tom td donderdag 9 april 2009 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik geraak maar niet wijs uit volgende Partiële integratieòbgsinxdx= xbgsinx+ 1/2ò1/Ö(1-x2).d(1-x2)d=afgeleide vanwaar komt die 1/2 en 1-x2? G. Student Hoger Onderwijs België - donderdag 9 april 2009
G. Student Hoger Onderwijs België - donderdag 9 april 2009
Beste G,Het gaat misschien wat snel, gewoon toepassen van PI geeft:x.Bgsin(x) - ò x d(Bgsin(x))Nu geldt d(Bgsin(x)) = 1/Ö(1-x2) dx, dus die integraal wordt:ò x d(Bgsin(x)) = ò x/Ö(1-x2) dx = 1/2 ò 2x/Ö(1-x2) dx Nu is 2xdx te schrijven van d(x2) = -d(1-x2), dus:1/2 ò 2x/Ö(1-x2) dx = -1/2 ò 1/Ö(1-x2) d(1-x2)mvg,Tom td donderdag 9 april 2009
td donderdag 9 april 2009
©2001-2025 WisFaq