Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integratie door splitsing

dag meneer of mevrouw,
vraagje,
vraag: bereken de volgende integraal: (dx/ Ö(25x2+20x))
dit zou je moeten herleiden tot integraal van: du/Ö(u2+k)
ik zet 5x = u du= 5dx
dan heb je 1/5 integraal van dx/Ö(u2+20x)
hoe kan je dit dan oplossen?
ik snap het niet goed ik heb als uitkomst 1/5ln(V5x + Ö(25x2+20)) +c
hoe moet het dan wel?

alvast heel erg bedankt
groetjes yann

yann
3de graad ASO - zondag 29 maart 2009

Antwoord

Probeer eens iets met 25x2 + 20x = (5x+2)2 - 4

Een vorm zoals jij ervan maakte, is onbestaanbaar. Je zet daarin zowel de u als de x en dat werkt meestal niet zo best.

MBL
zondag 29 maart 2009

©2001-2024 WisFaq