Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integralen in de wetenschappen

dag meneer of mevrouw,
ik heb nog wat vraagjes
vraag: beschouw de functie f(x) = ln(sin x)
bereken de booglengte voor x $\in$ [5pi /4; 3$\frac{\pi}{2}$]
dit zou niet bestaan maar ik kom uit: ln(tan3$\frac{\pi}{2}$) - ln (tan5$\frac{\pi}{4}$)
hoe kan dat dan?
alvast bedankt
groetjes yann

yann
3de graad ASO - zaterdag 28 maart 2009

Antwoord

Op 1. Integraalbegrip kan je lezen dat de stelling die je gebruikt alleen mag gebruiken als f continu op [a,b]...

Je moet je dus steeds blijven afvragen of f wel continu is op het gegeven interval. In dit geval ontdek je dan (hoop ik) dat de functie helemaal niet eens gedefiniëerd is op [$\pi$,2$\pi$]. Waarom niet?

In zo'n geval gaat het feest niet door...

WvR
zondag 29 maart 2009

©2001-2024 WisFaq