Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 58755 

Re: Integratietechnieken

dag tom,
ok
maar waarvoor heb ik t= tan (x) dan nodig?
voor die tan onder de wortel ofzo?
dit snap ik even niet waar ik die voor nodig heb :$
alvast bedankt
grtz yann

yann
3de graad ASO - zondag 22 maart 2009

Antwoord

Beste Yann,

Met t = tan(x) volgt dt = 1/cos2x dx, de integraal wordt:

ò 1/Ö(t-1) dt = ò (t-1)-1/2 dt

En dat lijkt me toch eenvoudig...

mvg,
Tom

td
zondag 22 maart 2009

©2001-2024 WisFaq