Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integratietechnieken

dag meneer of mevrouw,
mijn volgende vraag:
integraal van: (2x+2 / (2x +2))
bovenaan heb ik 22 afgezonderd en voor de integraal geschreven
en dan t = 2x +2 = dt = 2x / ln2
waardoor ik die 2x kan schrappen
ik hou dan over na berekening: 4ln2 x · ln(2x +2) + c
het antwoord zou moeten zijn: 4/ln2 · ln(2x +2) + c
wat heb ikhier dan fout gedaan? kzie m'n fout niet echt :$

kunt u wat helpen
alvast bedankt
groetjes yann

yann
3de graad ASO - zondag 22 maart 2009

Antwoord

Beste Yann,

De afgeleide van de noemer is ln(2).2x. In de teller heb je 2x+2, schrijf dit dus als:

2x+2 = 22/ln(2).2x.ln(2)

Het stuk 22/ln(2) komt voor je integraal (en verschijnt dus zo in de uitkomst), het stuk dat blijft staan is precies de afgeleide van de noemer: integraal wordt dan ln van de noemer.

mvg,
Tom

td
zondag 22 maart 2009

©2001-2024 WisFaq