Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Herhalingsoefeningen op integratietechnieken

dat meneer of mevrouw,
ik heb nog wat vraagjes :$
vraag: ik moet de integraal bereken van (4x+3) Ö(2x+1)
ik heb partiële integratie gedaan met 4x+3 als u en de wortel als v'
ik kom dan iets uit als (2x+1)^(3/2) · (8/3 x +2 -16/15 · (2x+1)
de uitkomst zou moeten zijn: 1/15 (12x+11)(2x+1)Ö(2x+1)
weet u hoe ik aan deze oplossing kan geraken of wat ik heb verkeerd gedaan ofzo?
ik snap niet hoe ik aan die oplossing zou kunnen geraken
alvast bedankt
groetjes yann

yann
3de graad ASO - zaterdag 21 maart 2009

Antwoord

Beste Yann,

Als v'=Ö(2x+1), dan is v=(2x+1)3/2/3, had je die factor 1/3? Met u=4x+3 volgt u' = 4, uit partiële integratie volgt dan

ò (4x+3)Ö(2x+1) dx = (4x+3)(2x+1)3/2/3 - ò 4(2x+1)3/2/3 dx

mvg,
Tom

td
zondag 22 maart 2009

 Re: Herhalingsoefeningen op integratietechnieken 

©2001-2024 WisFaq