Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bewijs Boogcotangens

In ons boek wiskunde staan 2 formules over cyclometrische functies.De leerkracht liet doorschemeren dat hij ze zou durven vragen op een test.Daarom ben ik op zoek gegaan naar de bewijzen.Nu na een paar dagen heb ik er maar 1 gevonden.

Nu zoek ik hulp(uitleg + uitwerking aub)bij deze 2de formule:
Bgcot x = pi + Bgt (1/x) (met x element van R-\{o})
Wanneer ik zoek kom ik altijd op op pi = 0.

Alvast bedankt

Alexan
3de graad ASO - zaterdag 14 maart 2009

Antwoord

Hallo

Ik veronderstel dat je weet dat
Bgcot(x) = Bgtan(1/x) als x0

Als x0 dan
a = Bgcot(x) Î II (tweede kwadrant)
en
b = Bgtan(1/x) Î IV (vierde kwadrant)

Toon nu aan dat a en b antisupplementair zijn.

LL
zaterdag 14 maart 2009

©2001-2024 WisFaq