Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Onbekende in macht

Kan iemand mij helpen ?
Ik moet een paar vergelijkingen oplossen voor school, maar snap niet goed hoe !
vb :
16x=8Ö2
25·5x=1/125
...
Kan iemand mij dit uitleggen ?
Dank u !

Proble
1ste graad ASO-TSO-BSO - zondag 8 maart 2009

Antwoord

Hallo

1. Schrijf de twee leden als machten van 2

(24)x = 23.20,5

24x = 23,5

Dus 4x = 3,5 en bereken : x = ...

2. Schrijf de twee leden als machten van 5 :

52.5x = 5-3

Schrijf nu ieder van de twee leden als één macht van 5 en stel de exponenten gelijk.
Hieruit kun de x oplossen.
(Je vindt : x = -5)

LL
zondag 8 maart 2009

©2001-2024 WisFaq