\require{AMSmath} Gemengde oefeningen Ik moet 8 oefeningen oplossen,waarvan ik er 3 niet vind. Kunnen jullie me op de juiste weg helpen bij deze 3? -integraal [(2x+1)/((3-2x2)1/3)] dx -integraal [(sin x1/2)/(x1/2)] dx -integraal [(sin4 x)·(cos4 x)] dx Alvast bedankt :). Bram 3de graad ASO - vrijdag 6 maart 2009 Antwoord Bram, Eerste:de exponent 1/3 maakt het voor mij te moeilijk.Moet het niet 1/2 zijn?. Tweede: Stel Öx=t, zodat x=t2 en dx=2tdt,enz. Derde:ò=òtg2xsin2xdtgx=òtg2x(1-cos2x)dtgx=òtg2xdtgx - òtg2x/(1+tg2x)dtgx=1/3tg3x-òdtgx+ò1/(1+tg2x)dtgx , enz. kn zondag 8 maart 2009 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik moet 8 oefeningen oplossen,waarvan ik er 3 niet vind. Kunnen jullie me op de juiste weg helpen bij deze 3? -integraal [(2x+1)/((3-2x2)1/3)] dx -integraal [(sin x1/2)/(x1/2)] dx -integraal [(sin4 x)·(cos4 x)] dx Alvast bedankt :). Bram 3de graad ASO - vrijdag 6 maart 2009
Bram 3de graad ASO - vrijdag 6 maart 2009
Bram, Eerste:de exponent 1/3 maakt het voor mij te moeilijk.Moet het niet 1/2 zijn?. Tweede: Stel Öx=t, zodat x=t2 en dx=2tdt,enz. Derde:ò=òtg2xsin2xdtgx=òtg2x(1-cos2x)dtgx=òtg2xdtgx - òtg2x/(1+tg2x)dtgx=1/3tg3x-òdtgx+ò1/(1+tg2x)dtgx , enz. kn zondag 8 maart 2009
kn zondag 8 maart 2009
©2001-2025 WisFaq