Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vereenvoudiging volgende breuk

hoe komt men aan deze vereenvoudiging

x-4/3 -3
------- = -----
-4/3 4x3Öx

F.
Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 20 februari 2009

Antwoord

Beste F,

Voor de coëfficiënt heb je gewoon: 1/(-4/3) = -3/4.

Dan: x-4/3 = 1/x4/3, rekenregel van machten.

Tot slot: x4/3 = x.x1/3, ook een rekenregel.

mvg,
Tom

td
vrijdag 20 februari 2009

©2001-2024 WisFaq