Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 58401 

Re: Integratie van gebroken rationale functies

dag tom,
ok, goniometrie dus, maar ik snap niet echt hoe ik van die 2/3 en 1/2 naar 1/8 kan gaan
kunt u mss een formule geven want in wat u geeft zie ik het niet echt :$
alvast bedankt
groetjes yann

yann
3de graad ASO - woensdag 18 februari 2009

Antwoord

Beste Yann,

De formule vind je toch via de link die ik gaf?

Er geldt: Bgtan(a)+Bgtan(b) = Bgtan((a+b)/(1-ab))

In jouw geval: a = 2/3 en b = -1/2 (breng het minteken binnen).

mvg,
Tom

td
woensdag 18 februari 2009

©2001-2024 WisFaq