Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integreren wortel

Hoe moet ik deze integreren? Ö(8x-x2).
Heb geprobeerd met x buiten de wortel te brengen, en dan 8/x-1 te vervangen door t2
Kom er niet uit...

jan
3de graad ASO - woensdag 18 februari 2009

Antwoord

Een hele lastige zo te zien aan de vorm. Misschien lukt het zo:
Schrijf eens de functie als 1·Ö(8x-x)2
gebruik dan productregel òf '·g = f·g - òf·g'
Met f '= 1 en die g=Ö(8x-x2). Soms lukken dit soort trucjes. Zal oa wel ergens op een arcsin uitdraaien.

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
woensdag 18 februari 2009

©2001-2024 WisFaq