Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Procentuele groei

Hallo ik snap deze vraag niet:

Het aantal leden van een zwemvereniging is in een jaar afgenomen van 125 naar 80
a: laat met een berekening zien dat het aantal leden met een factor 0,64 is afgenomen
b:Het aantal leden neemt weer toe van 80 nr 112
met welke factor neemt het aantal leden nu toe?

tannaz
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zaterdag 14 februari 2009

Antwoord

Tannaz,
Als 125p=80, dan is p=80/125=0,64.
Als 80p=112, dan is p=?

kn
zaterdag 14 februari 2009

©2001-2024 WisFaq