Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Lengteberekeningen

dag meneer of mevrouw,
ik heb nog een vraagje:
ik moet de volgende oefening maken: Bereken de lengte van y= Ö (4x-x2) met x Î [2,4]
de oplossing zou moeten zijn: pi
ik heb dus gedaan zoals in vorige mail 1ste afgeleide, kwadrateren en +1 enzo als ik het in mijn integraal dan stop krijg ik: s= 2ò (van 2 naar 4) 1/ (Ö (-x2+4x))
maar ik moet ook een zus gebruiken, maar die stap lukt me niet doordat er een - staat bij de a, en in de wortel 2 keer x staat
kunt u soms zeggen hoe ik er kan aanbeginnen bij die integraal? het lukt me echt niet
alvast erg bedankt
groetjes yann

yann
3de graad ASO - maandag 9 februari 2009

Antwoord

Hallo

In de noemer staat onder het wortelteken :
4x-x2
Schrijf dit als :
4 - 4 + 4x - x2 =
4 - (x2 - 4x +4) =
4 - (x-2)2
Voer nu de gepaste substitutie uit om te komen naar de vorm
Ö(1-u2)
die Bgsin(u) oplevert.

LL
maandag 9 februari 2009

©2001-2024 WisFaq