Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 58103 

Re: Parameterkromme

Bedankt voor uw uitleg.

Maar waarom is het dan handiger om de sin bij de x te zetten en de cosius bij de y als je t=0 wil berekenen?

En zoals ik het heb begrepen vult u dan voor c gewoon een willekeurig getal in?

Bij t=0 moet gelden dat y=4 (???) maar dan moet ook x=0 zijn dus 4·sin(0+f)=0. Kies daarom f=0.

Nogmaals bedankt

Aydin
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 29 januari 2009

Antwoord

Bij t=0 wil ik bovenaan beginnen in de top van de parabool. Dat kies ik zo. Welnu cos(0)=1 en sin(0)=0 dat moet ik die cosinus dus bij de y zetten.
Niet de waarden van c en e bepalen de loop van de grafiek maar de verhouding tussen c en e. In dat geval mag ik een van de twee gewoon kiezen zonder dat de grafiek daardoor onhaalbaar wordt. Ik had ook e=25 kunnen kiezen en dan zou c=50 zijn.
Ik zou beginnen in de top van je parabool, dat is mijn startpunt met t=0. Daar komt dan uit punt (0,3).

Speel eens zelf wat met die getalwaarden om te zien wat het effect op de grafiek wordt. Onderstaande site kan je daarbij helpen.

Met vriendelijke groet
JaDeX

Zie parameterkrommen tekenen

jadex
donderdag 29 januari 2009

 Re: Re: Parameterkromme 

©2001-2025 WisFaq