Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bereken x als

Hey!
Ik heb volgende oefening gekregen:
Bereken x als (tanx +i)n + (tanx -i)n = 0 met n element van natuurlijke getallen.
Maar ik weet echt niet hoe ik hier moet aan beginnen :/.

Mvg

Bram
3de graad ASO - woensdag 28 januari 2009

Antwoord

Stel even u=tan(x) en werk de machten uit (doe het eerst eens voor kleine waarden van n: 1, 2, 3, 4 om te zien wat er gebeurt) en los de vergelijking op voor u; daarna los je tan(x)=u op naar x.

kphart
woensdag 28 januari 2009

©2001-2024 WisFaq