Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 57971 

Re: Integratie van gebroken rationale functies

hoi,
bij 1) dat klopt toch niet een x2 is toch niet gelijk aan x-5 +7 ??
bij 2) er staat toch cos 2x hoe kan ik dan iets met sin x doen?
bij 3) hoe kom je van een gewone bgsin x naar 1/2 x2 je mag dat toch niet gwn veranderen snap het niet zo goe srry
kunt u wat meer uitleggen ofzo
alvast bedankt

yann
3de graad ASO - zondag 18 januari 2009

Antwoord

Yann,
1)(x+1)(x-5+7/(x+1))=(x+1)(x-5)+7=x2-4x+2
Dus ò..dx=ò(x-5)dx +ò7/(x+1)dx.
2)Je krijgt in de teller sin22x en cos2xdx=1/2dsin2x.
3)Ik vervang xdx door d1/2x2.Daar is toch niets mis mee.Zie ook 2).

kn
zondag 18 januari 2009

 Re: Re: Integratie van gebroken rationale functies 

©2001-2024 WisFaq