Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Coördinaat van buigpunt

de x = -b/3a is het buigpunt van de functie f(x)=ax3+bx2+cx+d. wat is de y-coördinaat.
Ik heb alles ingevuld maar kom niet het juiste antwoord uit zoals de oplossing moet zijn.
kan je me de stappen eens helemaal geven?

ilias
3de graad ASO - zaterdag 17 januari 2009

Antwoord

f(-b/3a) = a.-b3/27a3 + b.b2/9a2 + c.-b/3a + d en heel erg veel mooier wordt dat niet. Dus wat wil (of moet) je ervan maken?

MBL

MBL
zaterdag 17 januari 2009

©2001-2024 WisFaq