Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Re: Vergelijkingen verticale raaklijnen aan kromme

Alvast bedankt voor het beantwoorden van mijn vorige vraag, maar hoe kan ik deze punten berekenen?

Volgens de grafiek zijn ze inderdaad +3 en -3, maar stel dat deze niet gegeven is of onduidelijk is ...

Robbie
Student Hoger Onderwijs België - maandag 5 januari 2009

Antwoord

Dit is een reactie op Vergelijkingen verticale raaklijnen aan kromme
Hoi Robbie,
het is handiger als je reageert op een vraag door het knopje reageer rechtsonder te gebruiken i.p.v. een nieuwe vraag te stellen.

Je wilt x'=0 hebben.
x'=sin(t)/cos2(t).
Een breuk is nul als de teller 0 is en de noemer niet.
Dus moet je oplossen: sin(t)=0.


hk
maandag 5 januari 2009

©2001-2024 WisFaq