Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Manteloppervlakte

Beschouw een functie f die afleidbaar is en positief op [a,b]. Stel een formule op voor de manteloppervlakte van het lichaam dat ontstaat wanneer de kromme y=f(x)rond de as y=-k (k0) wordt gewenteld over het interval [a,b]

SP

PS
3de graad ASO - zondag 14 december 2008

Antwoord

Hallo

Neem de functie g(x) = f(x) + k
en laat de functie g(x) wentelen rond de x-as (y=0).
Ik ga ervan uit dat je deze formule kent.

LL
zondag 14 december 2008

©2001-2024 WisFaq