Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Substitutie

Bewijs dat integraal van 0 tot a van f(x)dx = integraal van 0 tot a van f(a-x) dx

Sander
3de graad ASO - zondag 14 december 2008

Antwoord

Met a-x = t (en dus dx = -dt) krijg je de volgende integraal:
ò-f(t)dt, maar nu geïntegreerd van a tot 0.
Verwisselen van de grenzen laat het minteken vervallen en je oorspronkelijke integraal (in variabele t) is daarmee weer terug .

MBL

MBL
zondag 14 december 2008

©2001-2024 WisFaq