\require{AMSmath} De formule van een parabool bepalen Bepaal de vergelijking van de paraboolGegeven Top (0,1)En Punt(1,2)Hoe pak ik dit aan ? Ivo Student hbo - dinsdag 18 november 2008 Antwoord De topformule voor een parabool:f(x)=a(x-p)2+q Met top(p,q).Je kent de top en een punt... dus invullen geeft:f(x)=a(x-0)2+1f(x)=ax2+1(1,2) invullen geeft:2=a·12+12=a+1a=1y=x2+1Dat viel mee toch? Een handige methode als je de top en een punt weet.Zie ook Hoe kun je de formule van een parabool vinden? WvR dinsdag 18 november 2008 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Bepaal de vergelijking van de paraboolGegeven Top (0,1)En Punt(1,2)Hoe pak ik dit aan ? Ivo Student hbo - dinsdag 18 november 2008
Ivo Student hbo - dinsdag 18 november 2008
De topformule voor een parabool:f(x)=a(x-p)2+q Met top(p,q).Je kent de top en een punt... dus invullen geeft:f(x)=a(x-0)2+1f(x)=ax2+1(1,2) invullen geeft:2=a·12+12=a+1a=1y=x2+1Dat viel mee toch? Een handige methode als je de top en een punt weet.Zie ook Hoe kun je de formule van een parabool vinden? WvR dinsdag 18 november 2008
WvR dinsdag 18 november 2008
©2001-2024 WisFaq