Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoge orde benadering

Gevraagd een benadering te maken van
(1+q/100)^n 1+n q /100 +n(n-1)/2 (q/100)^2
q = 4 en n = 10.
q/100 schrijven als x. Dus dan heb ik x =q/100
De eerste functie wordt dan (1 + x)^n. Alleen ik snap niet wat ze verder willen dat ik benader en waar ik die 4 en 10 moet invullen. Ook de taylor reeks snap ik niet helemaal
Alvast bedankt

studen
Student universiteit - dinsdag 4 november 2008

Antwoord

Waarom vul je q=4 en n=10 niet gewoon in (1+q/100)^n 1+n q /100 +n(n-1)/2 (q/100)^2 in?

Voor wat betreft die Taylorreeks moet je maar aangeven wat je niet snapt.

hk
dinsdag 4 november 2008

 Re: Hoge orde benadering 

©2001-2024 WisFaq