Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 56978 

Re: Gecombineerde en passende rij

Ok, alleszins al hartelijk bedankt voor je spoedig antwoord!!
Uhm, als het geen meetkundige rij is (genoemd wordt), dan denk ik dat ik m'n cursus van de hogeschool dan maar even verbrand... Hoe noemt dit soort rij dan wel?
Nog een vraagje:de v-waarde klopt (=0,2), q = 0,0215 in jouw voorbeeld (duidt op die min 1 in de afleiding van de formule, die ik al halveling had gevonden) en t1 = 0,2 (van pint 1)
'However' ;-) ik vul dit in in de formule,en ik kom niet het resultaat uit dat enigszins kan kloppen... ik kom 0,20439448 uit als antwoord in die afgeleide formule, met bovengenoemde waarden.
-- Vraag 2 luidt: na hoeveel tijd mag de student opnieuw rijden. -- daaruit volgt:alcoholpromillage moet hoger liggen dan 0,5 .
Hier nog even letterlijk [of: cijferlijk ;-)] wat ik uitgerekend heb:
t(5) = t(1).0,0215^4 + v.[(1-0,0215^4)/(1-0,0215)]

Nico H
Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 1 november 2008

Antwoord

Een rij is een rij, er is maar een heel beperkt aantal "soorten" dat een naam heeft, net zoals f(x)=sin(x)+x geen veelterm is en ook geen goniometrische functie.

Waarom is q ineens 0,0215 terwijl je zelf met q=0,9785 was gekomen?

Voor vraag twee los je de vergelijking op. Enkel een exponent is onbekend (n), dus logaritmen zijn je vrienden.

Enne... mag je rijden als je meer dan 0,5 hebt? Nice!

cl
zaterdag 1 november 2008

 Re: Re: Gecombineerde en passende rij 

©2001-2025 WisFaq