Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bepalen van de eerste afgeleide van de volgende functie

Y = (1 - cos t)/ sin t + 5 cos pi/3. Het antwoord is bekend nl; 1 / (1 + cos t) = 1 / 2 (cos t/2) in het kwadraat. Voor deze vast wel eenvoudige opgave krijg ik geen goede berekening. Ik ben stuurman GHV en was student
aan de Hogere Zeevaart School te R'dam

Johan
Student hbo - donderdag 30 oktober 2008

Antwoord

Johan,
Als Y=(1-cost)/sint, dan is Y'= (sin2t-(1-cost)cost)/sin2t=
(sin2t+cos2t-cost)/)1-cos2t)=(1-cost)/((1+cot)(1-cost))=1/(1+cost).

kn
vrijdag 31 oktober 2008

©2001-2024 WisFaq