Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Beginwaarde oplossen

hallo, ik heb een oefening gekregen voor een werkcollege over differentiaalvergelijkingen, nl:
los het volgend differtiaalprobleem op:
y'+y = sin(x) , y(0)= 0
We hebben er bijna niets over gezien, maar ik denk dat ik een methode heb:
het is dus van de eerste orde - y'+p(x)y = q(x)
als we dit omzetten is dit :

y'+y = sin(x)
in mijn cursus staat dat we hetvolgende moeten doen:
e^ò(sin(x)) das dan gelijk aan :
e^-(cos(x))

en ons eerste deeltje is dan Cte. e^-(cos(x))

is dit al juist ( eerlijk gezegd twijfel ik eraan) zoja wat moet men dan erna doen ?

mvg
Phil

Phil
Student universiteit België - zondag 26 oktober 2008

Antwoord

Ik denk niet dat dat in die cursus staat, je gooit p(x) en q(x) door elkaar.

cl
zondag 26 oktober 2008

 Re: Beginwaarde oplossen 

©2001-2025 WisFaq