Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integraal bepalen

Hallo,

ik zou willen weten hoe ik ò1/(x2+a2)3/2 dx moet uitwerken. Het is al een eind geleden dat ik nog 'moeilijke' integralen berekend heb, en ik geraak er maar niet uit.

Met vriendelijke groeten,

Bert

Bert V
Student universiteit België - zaterdag 25 oktober 2008

Antwoord

Bert,
Neem x=atgy.dan is x2+a2=a2/cos2y en dx=(a/cos2y)dy.Wat overblijft is
1/a2òcosydy en dat moet wel lukken.

kn
zondag 26 oktober 2008

©2001-2024 WisFaq