Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Irrationale functies

ee ik heb een probleem en kan echter het verschil niet vinden tss volgende functies. De vraag is als volgt:

Zijn de functies f(x)=Ö(x-1)/Ö(x+1)en g(x) = Ö((x-1)/(x+1)) dezelfde functies?

michae
3de graad ASO - zaterdag 18 oktober 2008

Antwoord

Beste Michael,

De regel Ö(a/b) = Öa/Öb geldt voor positieve a en b. Ga eens na wat het maximale domein van beide functies is, voor welke x-waarden zijn f(x) en g(x) goed gedefinieerd?

mvg,
Tom

td
zaterdag 18 oktober 2008

 Re: Irrationale functies 

©2001-2024 WisFaq