Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Berekenen remkracht en uitzetten in curve

auto van 1000 kg rijdt 100km/uur.Er komt een obstakel op de baan de auto moet op 50m stoppen.Bereken de remkracht.
Bereken met deze remkrachtde stopafstand als dezelfde auto 120km/uur rijdt.teken de stopafstand in en curve als functie van de snelheid

Nol va
Ouder - maandag 13 oktober 2008

Antwoord

Een constante remkracht impliceert een constante versnelling. Noem die versnelling a en de nodige tijd om te stoppen t. Dan is:

afstandsverschil = a t2/2
snelheidsverschil = a t

Daaruit zou je a moeten kunnen oplossen. De kracht die er mee overeenstemt is dan F=ma volgens Newton. Merk wel op dat km/u niet de SI eenheid is voor snelheid, een omzetting is dus geen slecht idee.

Als je bovenstaande tot een goed einde brengt, zal de rest van de vraag ook wel lukken.

cl
dinsdag 14 oktober 2008

©2001-2024 WisFaq