\require{AMSmath} Lineaire functies Hoe moet ik dit uitrekenen?Dit is de vraag:Gegeven is de functie T=40+3hBereken de functie waarden f(1), f(3) en f(-5)Bij welke X-waarde geldt f(x)=47?Ik snap er echt niks van HELP! Quinte Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 29 september 2008 Antwoord De notatie is ook wel een beetje slordig. Als je als functie zou nemen: f(x) = 40 + 3x Zou het dan wel lukken? Toch maar even dan: f(1) betekent dan x=1 invullen in het functievoorvoorschrift. f(1) = 40 + 3·1 = 40 + 3 = 43 f(3) = 40 + 3·3 = 40 + 9 = 49 f(-5) = 40 + 3·-5 = 40 + -15 = 25 Als f(x)=47 dan geldt dat 47 = 40 + 3x. Zo'n vergelijking heb je vast al wel 's eerder opgelost. 47 = 40 + 3x 7 = 3x x= 7/3 = 21/3 Hopelijk helpt dat. WvR maandag 29 september 2008 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe moet ik dit uitrekenen?Dit is de vraag:Gegeven is de functie T=40+3hBereken de functie waarden f(1), f(3) en f(-5)Bij welke X-waarde geldt f(x)=47?Ik snap er echt niks van HELP! Quinte Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 29 september 2008
Quinte Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 29 september 2008
De notatie is ook wel een beetje slordig. Als je als functie zou nemen: f(x) = 40 + 3x Zou het dan wel lukken? Toch maar even dan: f(1) betekent dan x=1 invullen in het functievoorvoorschrift. f(1) = 40 + 3·1 = 40 + 3 = 43 f(3) = 40 + 3·3 = 40 + 9 = 49 f(-5) = 40 + 3·-5 = 40 + -15 = 25 Als f(x)=47 dan geldt dat 47 = 40 + 3x. Zo'n vergelijking heb je vast al wel 's eerder opgelost. 47 = 40 + 3x 7 = 3x x= 7/3 = 21/3 Hopelijk helpt dat. WvR maandag 29 september 2008
WvR maandag 29 september 2008
©2001-2024 WisFaq