Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmische schaalverdeling en intervallen voor grafieken op TI-84

Is het mogelijk om langs de x en/of y as een logaritmische schaalverdeling toe te passen op je rekenmachine? Zo ja, hoe?

En, kan ik intervallen voor functies instellen, bijvoorbeeld:

f(x) = 20 ´ 3-x voor 0 x 1
f(x) = 40 ´ 3-x voor x 1

Wat ik wil is dus dat deze functies samen voor 1 lijn in het assenstelsel zorgen, en dat de functie overspringt naar de andere bij het einde/begin van het interval.

Vincen
Student hbo - zaterdag 20 september 2008

Antwoord

Dag Vincent,
Voor een logaritmische schaalverdeling moet je gebruik maken van de parametervoorstelling van de functie.
Stel dat we iets willen met y = x2.
Alleen de x-as. Stel de machine in via [MODE] op 'Par' (4e schermregel).
En voer dan in het [Y=] menu in:
X1t = log(T)
Y1t = T^2
Voor de x-as en de y-as. Voer nu in het [Y=] menu in:
X1t = log(T)
Y1t = log(T^2)

Zie wat betreft het meervoudige functievoorschrift onderstaande link (een reeds beantwoorde vraag op WisFaq).

Succes!

Zie Meervoudig voorschrift TI-84

dk
maandag 22 september 2008

©2001-2024 WisFaq