\require{AMSmath} Ontbinding in factoren Vandaag moesten we ontbinden in factoren in een online sessie. We zaten met één vraagstuk vast. Het ging om 81y2+180y+100 Toen we de toets hadden afgesloten lieten ze alleen de antwoorden zien maar niet de uitwerking; Het antwoord was (9y+10)2 Mijn vraag hoe komen ze aan dit antwoord? Sander Student hbo - donderdag 11 september 2008 Antwoord Beste Sander, Merk op dat 81=92, 180=2.9.10 en 100=102, dus: 81y2 + 180y + 100 = (9y)2 + 2.9y.10 + 102 Dit laatste zou er bekend moeten uitzien, volgens: (a+b)2 = a2 + 2.a.b + b2 Kies de geschikte a en b in jouw geval en pas dit toe. mvg, Tom td donderdag 11 september 2008 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Vandaag moesten we ontbinden in factoren in een online sessie. We zaten met één vraagstuk vast. Het ging om 81y2+180y+100 Toen we de toets hadden afgesloten lieten ze alleen de antwoorden zien maar niet de uitwerking; Het antwoord was (9y+10)2 Mijn vraag hoe komen ze aan dit antwoord? Sander Student hbo - donderdag 11 september 2008
Sander Student hbo - donderdag 11 september 2008
Beste Sander, Merk op dat 81=92, 180=2.9.10 en 100=102, dus: 81y2 + 180y + 100 = (9y)2 + 2.9y.10 + 102 Dit laatste zou er bekend moeten uitzien, volgens: (a+b)2 = a2 + 2.a.b + b2 Kies de geschikte a en b in jouw geval en pas dit toe. mvg, Tom td donderdag 11 september 2008
td donderdag 11 september 2008
©2001-2025 WisFaq