Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Stelsels van ongelijkheden

hoi ik heb een vraag please help. mijn vraag luidt als volgt
ik heb het volgende stelsel en kom zelf niet op de oplossing

x2 + y2 = 4
x + y = -1

voor welke waarde van x en y zijn beide vergelijkingen geldig. ik snap er niets van. MVG jan.

jan
Student hbo - woensdag 10 september 2008

Antwoord

Jan,

Als je bij een van de twee vergelijkingen x in y uitdrukt of andersom, kan je dat invullen in de andere vergelijking. Dan houd je een vergelijking met een variabele over. In dit geval kan je het best met de onderste beginnen:

x + y = -1 = y = -1 - x

Dit kan je invullen in de bovenste vergelijking:
x2 + (-1-x)2 = 4

Uit deze vergelijking kan je x oplossen. Dan kan je x invullen in een van de vergelijkingen en kan je y vinden.

Mvg,
David

DvdB
woensdag 10 september 2008

©2001-2024 WisFaq