Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Raaklijnen

Dag Wisfaq-team,
Ik heb volgend probleem.
Co(A)=(-3,4) en Cirkel x2+y2=25
Bereken de raaklijn in in A
Punt raakt aan cirkel .
Ik vond dus voor t , de raaklijn.
rico MA= -4/3 en rico t= 3/4 ( rico is rich. coëff.)
en t: y-4=3/4(x+3) en uitgewerkt 3x-4y+25=0
Dit zal wel in orde zijn.
Bijkomend is nu de vraag:
Geef een vgl van de rechte s als s de cirkel snijdt en |st|=3.

rik le
Iets anders - woensdag 13 augustus 2008

Antwoord

|st|=3 wil zeggen dat de loodrechte afstand tussen die twee (evenwijdige) rechten gelijk is aan 3. Heb je toevallig al iets dat loodrecht staat op t?

cl
woensdag 13 augustus 2008

©2001-2025 WisFaq