Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 56226 

Re: Re: Vergelijking met meer dan 2 onbekenden

5/12x-y-z=65 is hetzelfde als 5/12x-y=65+z.Excuus voor de fout.Ik bedoel echter: 5/12x-y+z=65.

3/12x-y-z=15
5/12x-y-z=65
1/12x-y =-25
Dit stelsel geeft toch geen waarden!

Piet
Ouder - donderdag 7 augustus 2008

Antwoord

Beste Piet,
2/12*x=65-15=50, dus x=300
1/12*x=25, dus 25-y=-25, dus y=50.
Invullen in b.v. 3/12*x-y-z=15 geeft 75-50-z=15, dus z=10.
Groet, Lieke.

ldr
zaterdag 9 augustus 2008

©2001-2024 WisFaq