\require{AMSmath} Benadering van faculteit Ik zit hier met het volgende probleem: voor de benadering van n! is de volgende formule gegeven n!=Ö(2pn)·(n/e)^n blijkbaar is dit bijzonder geschikt voor logaritmische benadering. Nu is de vraag, wat is de benadering voor log(100!/50!)? ik heb het volgende gedaan: log(100!/50!) =log((Ö(200p)·(100/e)^100)/(WORTEL](100p)·(50/e)^50) =log((Ö(2)·100^100·e^-100)/(50^50·e^-50) =log((Ö(2)·100^100·e^50)/(50^50·e^100) =log((Ö(2)·2^100·50^100·e^50)/(50^50·e^50·e^50) =log((Ö(2)·2^50·2^50·50^50)/(e^50) =log((Ö(2)·4^50·50^50)/(e^50) en hier loopt ik vast. de gegeven antwoorden waaruit gekozen kan worden zijn: A. 1/2log2+50log(50e) B. 1/2log2+50log(200/e) C. 1/2log2p+100log(100/e) D. 1/2log2p+50log(100/e) alvast bedankt!!! Lien Student universiteit België - donderdag 17 juli 2008 Antwoord =log(Ö2)+log((200/e)^50) =(1/2) log 2 + 50 log (200/e) cl vrijdag 18 juli 2008 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik zit hier met het volgende probleem: voor de benadering van n! is de volgende formule gegeven n!=Ö(2pn)·(n/e)^n blijkbaar is dit bijzonder geschikt voor logaritmische benadering. Nu is de vraag, wat is de benadering voor log(100!/50!)? ik heb het volgende gedaan: log(100!/50!) =log((Ö(200p)·(100/e)^100)/(WORTEL](100p)·(50/e)^50) =log((Ö(2)·100^100·e^-100)/(50^50·e^-50) =log((Ö(2)·100^100·e^50)/(50^50·e^100) =log((Ö(2)·2^100·50^100·e^50)/(50^50·e^50·e^50) =log((Ö(2)·2^50·2^50·50^50)/(e^50) =log((Ö(2)·4^50·50^50)/(e^50) en hier loopt ik vast. de gegeven antwoorden waaruit gekozen kan worden zijn: A. 1/2log2+50log(50e) B. 1/2log2+50log(200/e) C. 1/2log2p+100log(100/e) D. 1/2log2p+50log(100/e) alvast bedankt!!! Lien Student universiteit België - donderdag 17 juli 2008
Lien Student universiteit België - donderdag 17 juli 2008
=log(Ö2)+log((200/e)^50) =(1/2) log 2 + 50 log (200/e) cl vrijdag 18 juli 2008
cl vrijdag 18 juli 2008
©2001-2025 WisFaq