Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Transformaties van 2e graads functies (parabolen)

hoi

Ik heb de functie y=2x2-3x+1 van een parabool.
Nu word de grafiek v deze functie met 1 eenheid naar links en 2 eenheden omhoog verschoven. Bepaal nu het nieuwe functievoorschrift.

Nu is mijn vraag: als er naar links geschoven word het eerste stuk toch y=2(x+1)2 maar word er bij -3x ook nog wat gedaan? mijn schoolboek is herin niet duidelijk omdat de voor beelden alleen maar over y=x2 gaan

please help ik kom er niet meer uit...... thanx

alex
Student hbo - zaterdag 12 juli 2008

Antwoord

Als je 1 'hokje' naar links schuift, dan moet in je oorspronkelijke functievoorschrift élke x worden vervangen door (x+1). Logisch toch!?

MBL

MBL
zaterdag 12 juli 2008

©2001-2024 WisFaq