Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 56022 

Re: Wentelen om de y-as

Ik geef wel een voorbeeld:

Op de grafiek y= Ö2x ligt een punt P(a,[Öa), met a is groter dan 0. De rechthoek met hoekpunten O(0,0) en P, waarvan 2 zijden langs de assen vallen, wordt door de grafiek verdeeld in 2 stukken V en W. V wordt gewenteld om de x-as en W om de y-as. Er zit eigenlijk nog een plaatje bij. Ik snap wel hoe je de inhoud van V moet uitrekenen, maar niet de inhoud van W.

xindi
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 21 juni 2008

Antwoord

Staat er nu y=Ö2·x of y=Ö(2x)?
P(a,[Öa) is dat P(a,Öa)?
Maar dat klopt weer niet met y=Ö(2x).
Dus zeg het maar...

WvR
zaterdag 21 juni 2008

 Re: Re: Wentelen om de y-as 

©2001-2024 WisFaq