\require{AMSmath} Verloop van functies HalloOpdracht: Hoe bereken je de afgeleide vanf(x)=(x-1).|x2-4|?Eigen berekening:1´|x2-4|+|x2-4|'´(x-1)Hoe bereken je juist de afgeleide van de absolute waarde?Dank bij voorbaat Yannic 3de graad ASO - zondag 15 juni 2008 Antwoord Met absolute waarden werk je door de gevallen op te splitsen:Als x2-40 dan is |x2-4| = x2-4 Als x2-40 dan is |x2-4| = -(x2-4) Bepaal voor geval over welk gebied het gaat, wat f(x) dan precies is en wat f'(x) precies is.PS: De punten waar x2-4=0 zullen heel waarschijnlijk keerpunten zijn, de afgeleide is daar dus niet gedefinieerd. cl zondag 15 juni 2008 Re: Verloop van functies ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
HalloOpdracht: Hoe bereken je de afgeleide vanf(x)=(x-1).|x2-4|?Eigen berekening:1´|x2-4|+|x2-4|'´(x-1)Hoe bereken je juist de afgeleide van de absolute waarde?Dank bij voorbaat Yannic 3de graad ASO - zondag 15 juni 2008
Yannic 3de graad ASO - zondag 15 juni 2008
Met absolute waarden werk je door de gevallen op te splitsen:Als x2-40 dan is |x2-4| = x2-4 Als x2-40 dan is |x2-4| = -(x2-4) Bepaal voor geval over welk gebied het gaat, wat f(x) dan precies is en wat f'(x) precies is.PS: De punten waar x2-4=0 zullen heel waarschijnlijk keerpunten zijn, de afgeleide is daar dus niet gedefinieerd. cl zondag 15 juni 2008
cl zondag 15 juni 2008
©2001-2024 WisFaq