\require{AMSmath} Helling bepalen in keerpunt Beste wisfaq-medewerkers,Ik kom er niet achter hoe je de helling in een keerpunt kan berekenen. Het hoeft niet exact.Een voorbeeld:x=8cos4t domein [0,2p]y=5sin3tDe afgeleiden zijn:x=-32sin4ty=15cos3tDe vraag: 'Bereken de helling van de grafiek in het bovenste keerpunt.'t is in dat geval 2p. Maar hoe verder? Er wordt dan gezegd dat je een interval van 2p+0,001 moet gebruiken. Maar ik krijg steeds een ander antwoord.Alvast bedankt,Klaas klaas Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 14 juni 2008 Antwoord Bepaal eerst de coördinaten van het keerpunt. Dit blijkt (8,5) te zijn voor t=11/2p.Benader en op het interval [t;t+0,001] voor t=11/2p.Dit kan ook heel goed met je GR. Zie ook 4. Keerpunten. WvR zaterdag 14 juni 2008 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste wisfaq-medewerkers,Ik kom er niet achter hoe je de helling in een keerpunt kan berekenen. Het hoeft niet exact.Een voorbeeld:x=8cos4t domein [0,2p]y=5sin3tDe afgeleiden zijn:x=-32sin4ty=15cos3tDe vraag: 'Bereken de helling van de grafiek in het bovenste keerpunt.'t is in dat geval 2p. Maar hoe verder? Er wordt dan gezegd dat je een interval van 2p+0,001 moet gebruiken. Maar ik krijg steeds een ander antwoord.Alvast bedankt,Klaas klaas Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 14 juni 2008
klaas Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 14 juni 2008
Bepaal eerst de coördinaten van het keerpunt. Dit blijkt (8,5) te zijn voor t=11/2p.Benader en op het interval [t;t+0,001] voor t=11/2p.Dit kan ook heel goed met je GR. Zie ook 4. Keerpunten. WvR zaterdag 14 juni 2008
WvR zaterdag 14 juni 2008
©2001-2024 WisFaq