\require{AMSmath} Derdemachtsvergelijking oplossen De vraag is x3 = - 3/4Met cardano zijn formule x3+px=q heb ik bekomen(3Ö-9 + 3Ö-2 ) / 2lost helemaal niets op, want ik weet niet hoe je de derdemachtswortel van een negatief getal omzet naar een mooi complex getal in de vorm van a + ibkan iemand mij helpen, ik heb een gevoel dat die hele cardano compleet overbodig is Dirk Student universiteit België - maandag 2 juni 2008 Antwoord dag Dirk,Inderdaad zou ik dit ook zonder Cardano doen.Schrijf eerst eens het getal -3/4 in de polaire vorm: r·eijJe krijgt dan: r = 3/4 en j=p.De drie oplossingen zijn dan te vinden door: waarbij k = 0, 1 of 2Kun je dit verder uitwerken?Succes, Anneke maandag 2 juni 2008 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
De vraag is x3 = - 3/4Met cardano zijn formule x3+px=q heb ik bekomen(3Ö-9 + 3Ö-2 ) / 2lost helemaal niets op, want ik weet niet hoe je de derdemachtswortel van een negatief getal omzet naar een mooi complex getal in de vorm van a + ibkan iemand mij helpen, ik heb een gevoel dat die hele cardano compleet overbodig is Dirk Student universiteit België - maandag 2 juni 2008
Dirk Student universiteit België - maandag 2 juni 2008
dag Dirk,Inderdaad zou ik dit ook zonder Cardano doen.Schrijf eerst eens het getal -3/4 in de polaire vorm: r·eijJe krijgt dan: r = 3/4 en j=p.De drie oplossingen zijn dan te vinden door: waarbij k = 0, 1 of 2Kun je dit verder uitwerken?Succes, Anneke maandag 2 juni 2008
Anneke maandag 2 juni 2008
©2001-2024 WisFaq