\require{AMSmath} Wortel en machten ik loop steeds vast met die machten... 5^((7/6)x+4) herleid tot een vorm waarbij de macht alleen exponent x heeft ik dacht5^(7/6)x * 54 ? nadien Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 22 mei 2008 Antwoord Je eerst stap is goed. Je houdt inderdaad over: 5^4 * 5^(7x/6) Voor de volgende stap kun je gebruikmaken dat a^(b*c)=(a^b)^c In dit geval krijg je dus 5^4* (5^(7/6))^x=625*(6.538...)^x Bernhard zaterdag 24 mei 2008 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
ik loop steeds vast met die machten... 5^((7/6)x+4) herleid tot een vorm waarbij de macht alleen exponent x heeft ik dacht5^(7/6)x * 54 ? nadien Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 22 mei 2008
nadien Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 22 mei 2008
Je eerst stap is goed. Je houdt inderdaad over: 5^4 * 5^(7x/6) Voor de volgende stap kun je gebruikmaken dat a^(b*c)=(a^b)^c In dit geval krijg je dus 5^4* (5^(7/6))^x=625*(6.538...)^x Bernhard zaterdag 24 mei 2008
Bernhard zaterdag 24 mei 2008
©2001-2024 WisFaq