Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oppervlakte torus

Beste,

Ik heb : x2+(y-3)2=4,hier de oppervlakte van berekenen door de cirkel te wentelen om X. Dan ontstaat er dus een torus. = oppervlakte van de torus berekenen. Ik gebruik de formule Sx=2piòYÖ(1+y'2) dx. Als eindintegraal bekom ik 4piòy/(y-3) dx, maar dit zou niet kloppen... wat doe ik verkeerd ?

dankuwel

Kornee
Student Hoger Onderwijs België - zondag 27 april 2008

Antwoord

Hallo

Om te kunnen integreren, moet je y uitdrukken in functie van x.
De oppervlakte van de torus bestaat uit 2 twee verschillende delen: de "buitenkant" en de "binnenkant" van de torus.

Voor de buitenkant geldt: y = 3 + Ö(4-x2)
en
voor de binnenkant geldt: y = 3 - Ö(4-x2)

LL
zondag 27 april 2008

 Re: Oppervlakte torus 

©2001-2024 WisFaq